Bizden Haberler

Recydia ‘’Atık Yönetimi Sempozyumu’’na Katıldı

30.01.2015

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Atık Yönetimi Sempozyumu, 25-29 Ocak tarihlerinde Antalya’da gerçekleşti. Sektörün tüm paydaşlarının katıldığı sempozyumda Recydia A.Ş. ve Çimentaş A.Ş. de sunumları ve uygulama örnekleri ile sempozyumda yer aldı. İlk gün Açılış konuşmalarını müteakip ana oturumda ilk konuşmacı olarak Recydia A.Ş. Genel Müdür Oğuz Can ‘’Dünya’da ve Avrupa’da Atık Yönetimi, Yeni Yaklaşımlar ve Teknolojiler”e dair sunumunu gerçekleştirdi. Recydia KÇİSG Md. Mustafa Oktay Eryurt ‘’Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama ve Uygulama Örnekleri” başlıklı sunumunu yaparken, KÇİSG Şefi Özge Mutaf Erbulundu ise  ‘’Endüstriyel Atık Düzenli Depolama Tesisi Kabul İşlemleri ve Uygulama Örnekleri”ni aktardı.

Etkinliğe sponsor olan TAYÇED’in teşekkür belgesini aynı zamanda TAYÇED Başkan Yardımcısı olan Recydia A.Ş. Genel Müdürü Dr Oğuz Can aldı.

Atık Yönetimi Sektöründe Teşvikler ve Finansal Mekanizmalaroturumunun başkanlığını da üstlenen Can, sempozyumun yüksek bir katılım ve zengin bir içerik ile sektörün kapasite gelişimi adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bunun yanısıra Çimentaş Çevre Md.  Yücel Kilit TÇMB oturumunda "Çimento Sektöründe Hammadde Kullanımı"na dair bilgiler aktardı.